StoryEditor

Jandroković: Na listi za EU izbore najkvalitetniji ljudi

Piše D  /  16.03.2019., 09:03h

Jandroković, koji je u Stonu kao glavni tajnik HDZ-a sudjelovao na sjednici županijskog ogranka stranke, istaknuo je kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HDZ uvjerljivo najjača stranka jer ima i župana i gradonačelnike i načelnike te će, kao jedna od najjačih HDZ-ovih organizacija, imati svog kandidata na listi.

„Siguran sam da će se ta snaga vidjeti i na EU izborima. Očekujem uvjerljivu pobjedu HDZ-a na nacionalnoj razini, a siguran sam da će i ovdašnji HDZ toj pobjedi dati velik doprinos“, istaknuo je Jandroković.

U ponedjeljak i utorak Jandroković će boraviti u Crnoj Gori, gdje će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine, ali i sudjelovati na konferenciji Jadransko-jonske inicijative u Budvi.

„Saslušat ću promišljanja Hrvata u Crnoj Gori o njihovom trenutnom položaju te im poslati snažne poruke ohrabrenja iz Vlade RH. Podupiremo predstavnike hrvatske manjine, osigurali smo i financijska sredstva, a sa zemljama u kojima žive tražimo politička rješenja koja će osigurati zaštitu njihova identiteta i političkog položaja. Na sastanku u Budvi, uz nekoliko bilateralnih sastanaka, očekujem razgovor o suradnji i razmjenu informacija o stanju na tom području. Hrvatska je kao članica EU i NATO-a zemlja lider pa smo zainteresirani za stabilnost i prosperitet tog dijela Europe“, najavio je Jandroković.

Nije htio posebno komentirati najavu prosvjedne note predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića na temu selafija, istaknuvši kako su sve nadležne državne institucije odbacile kao neosnovane i lažne sve optužbe pojedinih dužnosnika iz BiH.

„Prema tome ta nota nema nekog smisla“, zaključio je Jandroković, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:18