StoryEditor

Jandroković: "Milanović je jedan običan klaun, nemam što više razgovarati s njim!"

Piše D  /  05.05.2021., 09:05h

"Izbor predsjednika Vrhovnog suda ovisi o proceduri. DSV je zaprimio kandidature i poslat će ih predsjedniku. Onda će predsjednik predložiti svog kandidata Hrvatskom saboru. Ja ću sačekati predsjednikov prijedlog, ali što se tiče gospođe Zlate Đurđević mi je sigurno nećemo podržati. Sudjelovala je u nezakonitoj proceduri koju je pokušavao Zoran Milanović i to je diskvalificira. Njoj je Milanović napravio medvjeđu uslugu. 

Ja stalno nastojim ignorirati Milanovićeve izjave, ja njega više i ne gledam kao predsjednika nego kao jednog običnog klauna koji svakodnevno zabavlja javnost. Ne želim više misliti o njemu, neka se ponaša pristojno pa možemo razgovarati. Ja sam mjesec dana pokušao ne razgovarati o njemu, ali on je stalno ružno pričao o meni, o novinarima, sucima i znanstvenicima. S nama više neće razgovarati", rekao je Jandroković.

Po pitanju inicijative oporbe u opozivu ministra zdravstva Vilija Beroša, Jandroković vjeruje kako će ga obraniti u Saboru.

"Ministar Beroš će ostati ministar i nakon njihove inicijative za njegovim opozivom. Njihov prijedlog je došao jučer, odmah smo ga uputili u Vladu koja ima osam dana da odgovori, to će biti negdje idući četvrtak", objasnio je Jandroković.

Dodaje kako ta rasprava također može biti između prvog i drugog kruga lokalnih izbora ili nakon njih, ali da još nije odlučio jer moraju provesti konzultacije s vladajućom većinom.

O izjavama Osječko-baranjskoj župana Ivana Anušića, koji je kazao kako bi bio puno sretniji da njegova stranka nije u koaliciji "s ovakvim SDSS-om", Jandroković vjeruje kako je to rekao pod pritiskom lokalnih izbora.

Na pitanje postoji li kod njega nešto što ga smeta u toj koaliciji, Jandroković je kazao kako o tome razgovaraju tamo gdje je tome mjesto.

"Nijedna koalicijska suradnja nikad nije do kraja idealna. Puno je važnije ono što nas veže", ocijenio je Jandroković. Dodaje kako je to gospodarski razvoj, borba protiv pandemije korona virusa i obnova nakon potresa.

Na pitanje ostaje li Gabrijela Žalac članica Predsjedništva HDZ-a s obzirom na upletenost u aferu Vjetroelektrane, Jandroković najavljuje da će, kada se steknu epidemiološki uvjeti, održati Sabor HDZ-a gdje će izabrati nove članove Predsjedništva.

"Vidim da se istraga proširila, tu ima dosta stvari koje nisu dobre i lijepe, ali pričekajmo da proceduralno sve bude provedeno", zaključio je Jandroković.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:43