Article_Top_970x250

Jandroković: Marlon Brando me optužio da lažem, pa da otklonimo dilemu, evo intervjua iz 2014...

o zlati đurđević

Jandroković: Marlon Brando me optužio da lažem, pa da otklonimo dilemu, evo intervjua iz 2014...

ožu 31, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH

Šef Sabora Gordan Jandroković promptno je reagirao na izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji se jučer usporedio s Marlonom Brandom, na to da je šef Sabora lagao o stavu Zlate Đurđević oko izručenja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Jandroković je objavio status na Facebooku koji prenosimo u cijelosti.

- Marlon Brando me optužio da lažem o stavu Zlate Đurđević oko izručenja Perkovića i Mustača. Pa da otklonimo svaku dilemu, prilažem poveznicu na intervju Zlate Đurđević Novom listu iz 2014. godine novinaru Draženu Ciglenečkom pod naslovom "Vrhovni sud u slučajevima Perkovića i Mustača nije poštovao Ustav", poručio je kratko šef Sabora putem Facebooka uz fotografiju Marlona Branda iz mlađih dana i Zorana Milanovića.

Podsjetimo, danas se priopćenjem oglasila i Zlata Đurđević. Ona se osvrnula na tvrdnju da je bila za tzv. Lex Perković rekavši da 'samo googlanje temeljnih pojmova na internetu jasno pokazuje da se radi o neistini'. 

- Istina je bila upravo suprotna jer sam prva iz akademske zajednice istupila i u pisanom priopćenju upozorila na nedostatke u postupku donošenja kao i sadržaju zakona koju je integralno prenio tportal, a prenijeli su i druge novine, portali i televizije, napisala je.

MARLON BRANDO ME OPTUŽIO DA LAŽEM O STAVU ZLATE ĐURĐEVIĆ OKO IZRUČENJA PERKOVIĆA I MUSTAČA Pa da otklonimo svaku dilemu,...

Objavljuje Gordan JandrokovićSrijeda, 31. ožujka 2021.

U spomenutom intervjuu Novom listu Zlata Đurđević je između ostalog ustvrdila da nema racionalno objašnjenje zašto je Vrhovni sud odlučio dva puta ne primijeniti dvije jasne odredbe Zakona o pravosudnoj suradnji. 

- Prvu koja određuje kada je sud dužan odbiti izvršiti europski uhidbeni nalog i drugu odredbu koja određuje tko može podnijeti žalbu protiv rješenja o predaji u postupcima za predaju Perkovića i Mustača, rekla je tada.

- Tumačenje nacionalnog prava sukladno pravu EU, nikada ne smije dovesti do pogoršanja prava pojedinca u postupku pred nacionalnim sudom. Dakle, sud nikada ne smije tumačiti nacionalnu normu sukladno pravu EU na štetu pojedinca, a to je Vrhovni sud upravo učinio u predmetima Perković i Mustač, poručila je također Zlata Đurđević u intervjuu 2014.

Dnevnik.ba