StoryEditor
sukob

Jandroković izbacio Katarinu Peović na dva dana iz Sabora: Opet se pozicionirate kao žrtva. Vrlo podlo!

Piše desk  /  15.09.2022., 11:52h

U sabornici je prvi dan jesenskog zasjedanja došlo do vrlo žestokog okršaja između zastupnice Radničke fronte Katarine Peović i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Jandroković je Peović na kraju izbacio iz sabora na dva dana.

“Ponovno vrijeđate jer ponavljate da smo mi kvislinzi! Što znači biti kvisling u ovom trenutku u povijesti nego podržati rusku agresiju?” upitala je Peović, na što joj je Jandroković izrekao opomenu.

“Kolega Bačić je doslovno rekao da smo podržali rusku agresiju na Ukrajinu, znači lažete u hrvatskom parlamentu i crtate ljudima mete na čelo! Drugi put kad me napadnu sa svojim djetetom u dućanu, ja ću se vama obratiti”, uzvratila mu je Peović, na što je dobila i treću opomenu i zabranu govora.

“Vi ste prvi upotrijebili kvalifikaciju kvisling, a ja sam vam rekao ako tako govorite da se i vas može smatrati kvislingom. Okrećete tezu po ne znam koji puta i pozicionirate se vi kao žrtva, a vi ste prvi rekli da su drugi kvislinzi. Vrlo neprimjereno i podlo!” rekao je Jandroković zastupnici.

Ona mu je uzvratila, međutim mikrofoni su bili isključeni pa se nije moglo razaznati što je govorila i time dobila četvrtu opomenu i oduzimanje prava govora te joj je naređeno da napusti sabornicu za jedan dan.

Nastavila je govoriti, pa joj je Jandroković uputio novu kaznu:

“Za dva dana! Ne možete ni sutra sudjelovati u raspravi!”

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:38