StoryEditor
predsjednik sabora rh

Jandroković iz Španjolske napao Milanovića: "U međunarodnoj zajednici mu se čude"

Piše Hina  /  04.05.2022., 14:23h
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u srijedu u Madridu da protivljenje predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića ulasku Švedske i Finske u NATO predstavlja udar na jedinstvo demokratskog zapada protiv ruske agresije u Ukrajini te da se tu očito radi o njegovim proruskim stavovima

Jandroković se nalazi u službenom posjetu Madridu na poziv predsjednice Zastupničkog doma parlamenta Kraljevine Španjolske Meritxell Batet Lamane.

“Biti danas protiv ulaska Švedske i Finske u NATO jest udar na solidarnost i savezništvo cijelog demokratskog zapadnog svijeta protiv onog što čini Rusija u Ukrajini. Ovdje se nesumnjivo radi o proruskim stavovima”, rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora je dodao da ne zna zašto su oni takvi te da to treba pitati predsjednika Republike.

“Ali nesumnjivo je da se u međunarodnoj zajednici na njegove stavove gleda s velikim čuđenjem, a u zadnje vrijeme i s podsmijehom”, kazao je Jandroković.

Jandroković u Madridu također predvodi saborsko izaslanstvo na Hrvatskom-španjolskom međuparlamentarnom forumu.

O odnosima Hrvatske i Španjolske rekao je da su “produbili parlamentarnu suradnju”.

Na Forumu su, rekao je Jandroković, govorili o bilateralnoj suradnji, ali u fokusu su globalne teme, poput pandemije i krize u Ukrajini.

“Dijelimo iste stavove oko rata u Ukrajini, kojoj dajemo snažnu potporu i osuđujemo rusku agresiju”, rekao je Jandroković.

Dnevnik.ba

17. srpanj 2024 20:52