StoryEditor

Jajce: Bošnjački vijećnici žele legalizirati nelegalnu kuvajtsku džamiju u hrvatskom naselju

Piše D  /  24.04.2018., 04:04h

Danas, 24. 04. 2018. godine  na nastavku 5. redovite sjednice Općinskog vijeća Jajce bošnjačke stranke jednonacionalnim glasovima podržale su inicijativu za izmjenu Regulacijskog plana naselja Volijak s konačnim ciljem legaliziranja bespravno izgrađenih objekata i tako potvrdili svoj stav prema zakonima ove države, piše VolimJajce.com.

Naime, navedena inicijativa usvojena je s 13 glasova bošnjačkih vijećnika (SDA. SBB, SBiH i SDP) dok su vijećnici  iz reda hrvatskog naroda bili suzdržani.

Ovo je samo jedan od primjera gdje bošnjačke stranke pod svaku cijenu ostvaruju svoje nacionalne interese, ne mareći ni za zakone koji bi trebali vrijediti za svakog u ovoj državi, a kamo li za mišljenje drugih konstitutivnih naroda.

Podsjećanja radi, u naselju Volijak pred očima javnosti izvršeno je flagrantno kršenje svih propisa iz oblasti urbanizma, prostornog uređenja i graditeljstva, potpisivane su peticije radi sprečavanja istog, uzalud obavještavane inspekcije sa svih razina.  Štoviše, izvođači tih nezakonitih aktivnosti priznali su kako nemaju nikakvu dokumentaciju za gradnju, i izgleda su bili potpuno u pravu. Ne treba im nikakav zakon,  rješenje, suglasnost ili neka dozvola dok god imaju 13 ruku u Općinskom vijeću i načelnika koji blagoslivlja njihovo bezakonje.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:04