StoryEditor
nema ozlijeđenih

Jahta s četiri tone nafte potonula kod Malog Lošinja, pokrenuta velika akcija s ciljem sprječavanja zagađenja mora

Piše desk  /  11.08.2022., 13:38h

U srijedu u poslijepodnevnim satima nedaleko od Malog Lošinja potonula je jahta u kojoj se nalazi četiri tone nafte.

U srijedu u poslijepodnevnim satima talijanska motorna jahta potonula je kod otoka Unije. Pritom nitko od četvero članova posade nije ozlijeđen, no u plovilu se nalaze četiri tone nafte.

Županijska lučka uprava Mali Lošinj brzom intervencijom na mjestu potonuća jahte ispred luke Unije spriječila je nekontrolirano istjecanje nafte i ekološkog zagađenja mora šireg razmjera, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Oko potonule jahte postavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a uz brod ŽLU u asistenciji je pomogao i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar.

Prema riječima ravnatelja ŽLU Filipa Balije, od djelatnika u luci Unije dobili su dojavu da tone dvadesetmetarska jahta talijanske zastave u neposrednoj blizini luke, te su se odmah uputili na mjesto havarije kako bi postavili zaštitne plutajuće brane.

Tročlana posada, inače talijanski državljani, napustila je plovilo u kojem se nalazi 4000 litara nafte. O havariji je odmah bila obaviještena i Lučka kapetanija Rijeka čiji je brod kao i brod Dezinsekcije u četvrtak stigao na mjesto potonuća.

Dnevnik.ba

27. siječanj 2023 13:26