StoryEditor
društvene mreže

Jacques Houdek prisjetio se Kiće Slabinca: Često je bio podcijenjen...

Piše desk  /  13.11.2021., 13:56h
Prije godinu dana preminuo je Krunoslav Kićo Slabinac. Glazbenika se danas prisjećaju njegovi brojni prijatelji i kolege. Između ostalih, emotivnu objavu na Instagramu posvetio mu je pjevač Jacques Houdek

"Naš Kićo je pjevačina, svjetskog glasa, karizme obogaćene izvanserijskim talentom. Jednako se superiorno snalazio u svim žanrovima kojima nas je počastio tijekom svoje blistave karijere. O njemu kao kolegi i prijatelju mogu pričati zaista samo u superlativima, a teško mi je o Kići pričati u prošlom vremenu. On je za mene i dalje tu. Stvarno živi kroz svoje pjesme, kroz glazbu koju je toliko volio, osjećao i živio", napisao je Jacques na Instagramu, prenosi Index.hr.

"On je onaj pravi, iskonski... Volim ga neopisivo, još od svog djetinjstva kada je bio neizostavan dio moga glazbenog odgoja i odrastanja, a danas sam još ponosniji i počašćen što sam imao sreću živjeti u njegovom vremenu. Naše zajedničke nastupe i izvedbe nosim i čuvam u trajnom sjećanju kao najviše blago", dodao je Houdek.

Pjevač se osvrnuo i na Kićin glazbeni opus.

"Njegova umjetnička širina je nedostižna, a mislim da je prečesto bio podcijenjen. Takav izvođač, performer, vokalist, zabavljač rađa se samo jednom. On je naše nacionalno blago. Svaka pjesma mu je istovremeno megahit i remek-djelo, za sva vremena", zaključio je Jacques i prisjetio se Slabinca uz pjesmu Otiš'o je s mirisima jutra. 

Podsjećamo, Kićo Slabinac je prije smrti bio na liječenju u KBC-u Rebro u Zagrebu. Operirao je srce te su mu ugrađene tri premosnice zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile. Stanje mu se naposljetku pogoršalo. 

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Krunoslav Slabinac surađivao je s brojnim autorima pa su tako među ostalima njegove pjesme potpisivali i Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Mario Mihaljević, Arsen Dedić, Maja Perfiljeva, Drago Britvić, Željko Sabol, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić...

Dnevnik.ba

25. srpanj 2024 10:52