StoryEditor
"građanin" iz njemačke

Izvjestitelja Bundestaga Ahmetovića razjarili zaključci HNS-a, napao i Milanovića: "Više je nego iritantno što hrvatski predsjednik..."

Piše desk  /  20.02.2022., 07:35h
"Ovo je jednako pokušaju političke demontaže države. To nećemo dozvoliti..."

U Mostaru je u subotu održano prvo izvanredno zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine (HNS BiH-

Uz brojne druge na zaključke zasjedanja reagirao je i Adis Ahmetović, posebni izvjestitelj Bundestaga za zapadni Balkan.

"Planovi Hrvatskog narodnog sabora (HNS) da spriječi izbore u Bosni i Hercegovini ili stvaranje drugog entiteta su još jedan pokušaj od strane etnonacionalističkih snaga da poguraju destabilizaciju zapadnog Balkana.

Više je nego iritantno što hrvatski predsjednik govori da je spreman spriječiti izbore u drugoj zemlji ili da stvara treći entitet u Herceg-Bosni. Ovo je jednako pokušaju političke demontaže države. To nećemo dozvoliti, i nećemo omogućiti da i sami budemo taoci', navodi Ahmetović, te dodaje da će podržati sve one koji su “posvećeni pluralističkoj, demokratskoj regiji i ne idu etnonacionalističkim putem.

U tom cilju Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH, ima našu podršku.

Drugi prioritet je sveobuhvatna izborna reforma i održavanje izbora u listopadu. Oni će se sigurno održati. U tom procesu zakonito i transparentno provođenje izbora mora pratiti međunarodna zajednica”, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:52