StoryEditor

Izviđač slavio u ‘Hercegovačkom derbiju‘

Piše Toni Raspudić  /  21.04.2018., 09:04h

U prvom poluvremenu Plemići su bili ti koji su diktirali tempo igre, bili su konstantno u prednosti, a na odmor odlaze s prednošću 15:13.

Imali su domaćini u drugom poluvremenu i prednost od 4 razlike, ali u samo pet minuta gube prednost. Šest minuta prije kraja Vukić pogađa za prvo vodstvo Ljubušaka (28:29), da bi Rodin svojim desetim golom povećao prednost. Zrinjski je zaradio i isključenje Perića, te je Izviđač bez puno drame došao do pobjede i konačnih 29:32.

Fantastičan je bio Mateo Rodin koji je s 10 golova najzaslužniji za pobjedu gostiju. Mandić je zabio 7, a Kaluđerović 5 pogodaka.

Kod Zrinjskog su najefikasniji bili Filip Vistorop i Vedran Delić s po 8 golova, dok je Marić zabio 6.

Ovaj susret svakako je bio od većeg značaja za Izviđač koji vodi borbu za naslov protiv Vogošće dok se Zrinjski teško može pomaknuti s trećeg mjesta.

Pobjedom u Mostaru, Izviđač je zadržao dva boda prednosti nad Vogošćom koja im u sljedećem kolu dolazi u Ljubuški. Eventualnom pobjedom momčad Zdenka Grbavca bi pobjegla na 5 podova i teško bi ispustila tu prednost i titulu u samo dva kola, pogotovo jer u zadnjem igraju kući protiv Kaknja koji se već oprostio od društva najboljih.

Već u srijedu očekuje nas novi ‘Hercegovački derbi‘, ovog puta u Ljubuškom gdje se igra uzvrat četvrtfinala Kupa BiH. Zrinjski iz prvog susreta donosi dva gola prednosti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:56