StoryEditor
Gideon Saar

Izraelski ministar: Nećemo slati oružje Ukrajini i taj stav neće se promijeniti

Piše desk  /  19.10.2022., 07:50h

Ukrajina već duže inzistira da joj Izrael pošalje sustav protuzračne obrane, a Zelenskij je prošlog mjeseca francuskim novinarima rekao da je šokiran odbijenicama koje je dobio od Tel Aviva

Nakon što je izraelski ministar pravosuđa Nachman Shai rekao da je krajnje vrijeme da Izrael oružjem pomogne Ukrajini, a njegove izjave iznenadile brojne članove vlade, izraelski ministar dijaspore Gideon Saar rekao je da neće biti nikakve vojne pomoći Ukrajini.

"Naša podrška Ukrajini ne uključuje i neće uključivati slanje bilo kakvog naoružanja. Taj stav neće se promijeniti", rekao je Saar u razgovoru za izraelski vojni radio dan nakon što je izraelska vlada odbila telefonski razgovor ukrajinskog i izraelskog ministra obrane, prenosi Index.

Ukrajina inzistira na izraelskom oružju

Shai je u nedjelju rekao da Izrael mora pomoći Ukrajini budući da Iran stalno Rusiji šalje balističke projektile. Iran je te navode demantirao, a ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev je rekao da bi slanje oružja Ukrajini uništilo diplomatske odnose Izraela i Rusije.

Ukrajina već duže inzistira da joj Izrael pošalje sustav protuzračne obrane, a Zelenskij je prošlog mjeseca francuskim novinarima rekao da je šokiran odbijenicama koje je dobio od Tel Aviva. Ukrajinski ministar Dmitro Kuleba izjavio je u utorak da će vlada poslati službeni dopis Izraelu i ponovno tražiti naoružanje, a izraelski mediji pišu da bi do sastanka ili razgovora moglo doći u četvrtak.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:04