StoryEditor
Izrael poriče optužbe

Izrael u napadu na Libanon pogodio vozilo s UN-ovim promatračima, nekoliko ranjenih

Piše hina  /  30.03.2024., 12:00h

Izrael je danas pogodio vozilo s tehničkim promatračima Ujedinjenih naroda izvan južnog libanonskog pograničnog grada Rmeisha, ranivši nekoliko promatrača, rekla su Reutersu dva sigurnosna izvora.

Jedan od sigurnosnih izvora rekao je da su se u automobilu nalazila tri tehnička promatrača UN-a i libanonski prevoditelj. Taj izvor, kao i drugi sigurnosni izvor, rekli su da je u izraelskom napadu nekoliko ljudi u automobilu ranjeno.

Izrael poriče optužbe

Glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee zanijekao je da su izraelske snage pogodile vozilo mirovne misije UN-a u južnom Libanonu, UNIFIL.

"Suprotno izvješćima, Izraelske obrambene snage jutros nisu napale vozilo UNIFIL-a u području Rmeisha", rekla je vojska.

Nema još očitovanja UNIFIL-a ili tehničke promatračke misije UN-a UNTSO.

Izrael razmjenjuje vatru s libanonskom oružanom skupinom Hezbolah u južnom Libanonu gotovo šest mjeseci paralelno s ratom u Gazi.

Izrael već optuživan za napade na civile i promatrače 

U izraelskim granatiranjima Libanona ubijeno je gotovo 270 boraca Hezbolaha, ali je također ubijeno oko 50 civila - uključujući djecu, bolničare i novinare - a pogođeni su i UNIFIL i libanonska vojska.

U studenom je UNIFIL rekao da je jedna od njegovih patrola pogođena izraelskom paljbom u južnom Libanonu, no nije bilo stradalih.

UNIFIL je prošlog mjeseca rekao da je izraelska vojska prekršila međunarodno pravo pucajući na skupinu jasno označenih novinara, ubivši novinara Reutersa

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 06:47