StoryEditor

Izrael optužio manekenku da zagovara bacanje Židova u more

Piše D  /  17.05.2021., 01:05h

Informacija je objavljena na službenom Twitteru države Izrael uz fotografiju manekenke koja je ulicama Brooklyna, zajedno s ostalim prosvjednicima, hodala noseći tradicionalnu palestinsku maramu kefiju, ističući pritom veliku palestinsku zastavu, prenosi Daily Mail.

"Kada se poznate osobe poput Belle Hadid zalažu za ‘bacanje židova u more‘, one se zalažu za ukidanje židovske države. Ovo ne bi trebalo biti izraelsko-palestinsko pitanje, već humanitarno pitanje. Sramite se", stoji u tweetu uz hashtag ‘Israel Under Attack‘.

Hadid, čiji je otac Mohamed porijeklom Palestinac i koji je uz kćer sudjelovao u prosvjedima, na svojem je Instagramu podijelila niz fotografija i videozapisa.

Usto je napisala: "Onako kako osjeća moje srce... Biti blizu toliko lijepih, pametnih, cijenjenih, dragih, ljubaznih i velikodušnih Palestinaca na jednome mjestu pridonosi osjećaju pripadnosti! Mi smo rijetka pasmina!".

Prije sudjelovanja u prosvjedima, Bella se prošli tjedan prisjetila svojih palestinskih korijena, objavivši fotografiju s vjenčanja svojih bake i djeda te sliku njihovih potomaka, među kojima je i Bellin otac.

Hadid, koja na Instagramu ima gotovo 42 milijuna pratitelja, u srijedu je podijelila i vlastitu fotografiju na kojoj je uplakana i uz koju piše da osjeća duboku bol zbog Palestine i "svoje palestinske braće i sestara" te da joj snimci nasilja slamaju srce.

Na njezinu se profilu može pronaći i fotografija otprije 4 godine na kojoj Hadid nosi transparent "Free Palestine" u čijem opisu poziva ljude da se educiraju o događajima u Jeruzalemu, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:21