StoryEditor
eskalacija

Izrael napao iranski grad Isfahan, aktiviran protuzračni sustav, iranski mediji objavili da nema štete na tlu

Piše desk  /  19.04.2024., 08:33h

Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.

Iranski državni mediji i službenici negiraju da je došlo do raketnog napada. Tvrde da je protuzračna obrana oborila nekoliko dronova te da na tlu nema nikakve štete, pa tako ni na nuklearnim postrojenjima koja se nalaze u regiji Isfahan. Izrael se još nije oglasio o napadu.

Umirovljeni američki general napad je ocijenio kao "vrlo promišljenu poruku Iranu" obzirom na lokaciju na kojoj je izveden, ali i ograničen opseg.

Odgovor na povijesni napad Irana

Podsjetimo, tijekom vikenda Iran je lansirao stotine dronova i raketa uzvraćajući na navodni izraelski napad na njegovo veleposlanstvo u Siriji. Većina dronova i raketa srušena je prije nego što je stigla do izraelskog teritorija. Radilo se o napadu bez presedana jer je to bio prvi napad na Izrael u povijesti izveden s iranskog teritorija.

Iran je jučer  u Vijeću sigurnosti UN-a rekao da se Izrael mora prisiliti da prekine sve vojne napade na njihove interese, dok je glavni tajnik UN-a upozorio da se Bliski istok nalazi u trenutku "najveće opasnosti".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:17