Article_Top_970x250

Izniman doprinos 'Napretka' u svim sferama hrvatskog kulturnog bića

sastanak Čović-Čiča

Izniman doprinos 'Napretka' u svim sferama hrvatskog kulturnog bića

lis 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović primio je u posjetu predsjednika HKD "Napredak" Nikolu Čiču, s kojim je razgovarao o aktivnostima najstarijeg hrvatskog kulturnog društva koje već punih 118 godina promovira bogatu povijest, kulturu i tradiciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Rečeno je da je HKD "Napredak" jedan od ključnih stupova hrvatskog nacionalnog identiteta, priopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Fena.

Predsjednik Društva Nikola Čiča predočio je aktivnosti "Napretka" koje, od utemeljenja 1902. godine pa do danas, čini važnu poveznicu kulturnog i intelektualnog života Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Čović je pohvalio izniman doprinos "Napretka" u svim sferama hrvatskog nacionalnog i kulturnog bića, te aktivnosti i projekte koje odrađuju iz godine u godinu, osobito u sferi kulture, povijesne baštine, kao i pomoć studentskoj i mladoj populaciji ljudi koji će nastaviti promovirati ciljeve "Napretka", ali i biti vrijedni čuvari tradicije i hrvatskog identiteta.

Čović je upoznao Čiču i sa pripremnim aktivnostima Hrvatskog narodnog sabora (HNS), kao krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, oko obilježavanja 25. obljetnice potpisivanja Daytonskog – pariškog mirovnog sporazuma.

Na sastanku je dogovoreno i da će HKD "Napredak" kao organizacija biti uključena u obilježavanje predstojeće obljetnice i dati puni doprinos u prigodnom obilježavanju postizanja mira i nastanka današnje Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

Tagovi: