StoryEditor

Iznenađenje za hrvatske rukometaše: Osjećao sam se kao u frižideru

Piše D  /  29.10.2018., 11:10h

Rukometaši Hrvatske rutinski su odradili gostovanje u Belgiji i svladali domaćina sa 30:25 u drugoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020.godine. , prenosi Večernji.hr.

Tek je u početnim minutama bilo malo neizvjesno, a onda se naša obrana posložila malo čvršće, a Marin Šego počeo je nizati obrane.

- Iznenadila nas je neobično hladna dvorana. Osjećao sam se kao da sam u frižideru. Dok se nismo priviknuli, domaćin je držao egal. Bitno je da imamo četiri boda i da smo ovo gostovanje odradili bez stresa – istaknuo je Marin Šego.

Puna dvorana iznenađenje

S obzirom na to da rukomet u Belgiji nije sport pri vrhu popularnosti, iznenadila nas je dupkom puna dvorana u Leuvenu. Doduše, bilo je i tristotinjak hrvatskih navijača koji su većinom pristigli iz bližih njemačkih gradova.

- Bilo je i dosta Hrvata iz Belgije. Mislim da je 1200 naših ljudi zaposleno u Bruxellesu – rekla je Tamara Tafra, zaposlenica u hrvatskoj misiji EU-a i nekadašnja novinarka na radio Ciboni.

- Sve ciljeve u ovoj godini smo ispunili. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo, osvojili zlatnu medalju na Mediteranskim igrama i uspješno započeli kvalifikacije za Europsko prvenstvo. U nekim trenucima ove utakmice smo se malo zaigrali, pa je domaćin znao smanjiti razliku, ali nisu imali kvalitetu da nas iznenade kao što su iznenadili Srbiju u Zrenjaninu gdje su uzeli bod. Kada smo samo malo bolje posložili obranu, oni jednostavno nisu imali načina kako postići pogodak. Mislim da im igra sedam na šest nije donijela ništa dobroga, a moram priznati da su postigli nekoliko efektnih pogodaka i da su imali nekoliko efektnih dodavanja na crtu – rekao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Priliku su dobili mlađi

Jakov Vranković dobro je iskoristio svoju minutažu s klupe.

- Kada smo napravili razliku od sedam, osam pogodaka, izbornik je dao priliku i nama mlađim igračima. Svi smo na kraju igrali, četiri boda su u džepu i nitko se nije ozlijedio – istaknuo je igrač mađarske Tatabánye.

Kvalifikacije se nastavljaju u travnju sljedeće godine kada će prvo u goste Srbiji.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 19:09