StoryEditor

Izmijenjen pravilnik Federalnog parlamenta, zastupnici će ubuduće moći zasjedati online

Piše D  /  07.04.2020., 01:04h

Izmjena Poslovnika bila je jedina točka dnevnog reda. Cilj je bio da se parlamentarcima tog doma omogući da ubuduće, za vrijeme epidemije koronavirusa, zasjedaju online. Svi prisutni su glasali za izmjenu poslovnika, javio je klix.ba.

Parlamentarci su bili u obvezi da se prilikom održavanja sjednice pridržavaju socijalne distance, propisanih epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Županije Sarajevo.

Naredbom Stožera civilne zaštite Županije Sarajevo od 3. travnja, sjednice entitetskog i državnog parlamenta nisu mogle biti održavane, da bi u međuvremenu zakonodavna tijela bila izuzeta od zabrane okupljanja.

Sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zakazana je za 8. travanj i pred izaslanicima će se naći slične izmjene poslovnika, u smislu da im za vrijeme proglašenog stanja prirodne i druge nesreće bude omogućeno online zasjedanje.

Tako će oba doma Parlamenta FBiH moći nesmetano usvajati zakone tijekom epidemije koronavirusa, a prema svemu sudeći će se pred parlamentarcima još ovog tjedna naći mjere za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:05