StoryEditor

Izložba Igora Borozana ‘Molitve u bjelini‘ u petak u Mostaru

Piše desk  /  17.01.2024., 13:48h

Klub knjige "Ivo Andrić" povezuje sve ljubitelje umjetnosti kroz izložbu Igora Borozana pod nazivom ‘‘Molitve u bjelini‘‘, a koja će biti otvorena u Centru za kulturu Mostar u petak, 19. siječnja u 19 sati.

Organizatori su pozvali sve ljubitelje umjetnosti da posjete izložbu i ne propuste pogledati sjajne Borozanove radove.

‘‘Igor Borozan slikar je taktilnog svijeta. Njegove radove trebalo bi temeljito opipati, preći preko svakog jagodicama prstiju, čak i kada se čini da ničega pod tim jagodicama nema. On naprosto ima potrebu to da slika, imaginira, stvara. Ili njegov gledatelj ima takav dojam. Ili se gledatelju tako čini dok Borozanove slike gleda na fotografijama. Fotografija je medij koji nam prikazuje motiv našeg interesa, ali ga istovremeno udaljava od nas. Jer ga ne možemo dodirnuti‘‘, napisao je, između ostaloga, književnik i novinar Miljenko Jergović.

Inače, Klub knjige "Ivo Andrić" ovom izložbom nastavlja s realizacijom projekta ‘‘Povezani kroz umjetnost‘‘, koji se implementira u sklopu projekta ‘‘Mostar - Prostori koji pokreću‘‘, a koji provodi People in Need, uz financijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:25