StoryEditor

Izgradnja sportske dvorane na Crnićima kod Stoca odvija se prema planu

Piše D  /  11.03.2019., 09:03h

Izgradnja sportske dvorane na Crnićima kod Stoca započela je krajem 2017. a radovi se odvijaju prema planu.

Osnovna škola Crnići ima oko 260 učenika od prvog do devetog razreda, a učenici su godinama nastavu tjelesnog odgoja održavali na igralištu pored škole, i to samo u slučaju lijepog vremena.

Školska dvorana u izgradnji udaljena je oko jedan metar od sjeveroistočnog pročelja škole, prvenstveno radi ostvarivanja prirodnog osvjetljenja i ventilacije. Dimenzije objekta u izgradnji su 32 x 18-27 metara, te visine 7,60 do 11 metara, priopćeno je iz Općine Stolac.

Pristup u dvoranu riješen je kao topla veza s prostorom prizemlja škole, a predviđen je i zaseban ulaz u dvoranu, s obzirom da se ona planira koristiti za šport i rekreaciju. Dvorana će imati 220 sjedećih mjesta, sanirani čvor, svlačionice te prostoriju za odlaganje sprava.

Zadovoljstvo zbog obavljenih radova izrazila je i ravnateljica škole Marija Kulaš, koja je kazala kako je njihova zadaća svoj djeci pružiti iste uvjete školovanja.

- Sretna sam što ćemo konačno dobiti dvoranu i sigurna sam da će njena izgradnja doprinijeti da ljudi ostaju u ovome kraju. Naši učenici je s nestrpljenjem čekaju i vjerujem da će biti jako iskorištena - rekla je ravnateljica.

Do sada su izvedene dvije faze radova ukupne vrijednosti 340.000 maraka, a trenutno se izvodi treća faza za koju je sklopljen ugovor vrijednosti 122.000 maraka.

Da bi se dvorana završila potrebno je izvesti radove četvrte faze koja je ujedno i završna, a to su: zidarski, bravarski, keramičarski, kamenorezački i podpolagački radovi, instalacije, elektroinstalaterski radovi te grijanje i ventilacija.

Raspisan je natječaj i procedura u tijeku. Procijenjena financijska vrijednost zadnje faze je oko 400.000 maraka, naveli su iz stolačke općine.

Prema predviđenoj dinamici radova, dvorana bi trebala biti dovršena do početka sljedeće školske godine.

Posebne zasluge za izgradnju dvorane u Crnićima imaju Republika Hrvatska, kao i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Županijska vlada je u ovu svrhu do sada odobrila 320.000 maraka, a Republika Hrvatska milijun kuna (oko 250.000 maraka). Preostali dio iz svog proračuna izdvojila je Općina Stolac, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:01