StoryEditor
projekt

Izgradnja novog bunara riješit će problem vodoopskrbe u Odžaku

Piše fena  /  31.08.2022., 11:17h

Zajedničkim snagama Općine Odžak i Vlade Posavske županije u Odžaku je počela izgradnja novog bunara koji će pomoći riješiti problem vodoopskrbe u tom gradu.

Kako je priopćeno iz županijske vlade, postojeći bunari zbog povlačenja podzemnih voda ostaju bez dovoljne količine vode za vodoopskrbu stanovništva Odžaka, što u ljetnim mjesecima, kada je potrošnja povećana, stvara probleme pa veliki dio stanovništva ostaje bez vode.

Općina Odžak zajedno s Vladom Posavske županije osigurala je sredstva za izvođenje radova na novom bunaru.

Projektirani kapacitet novog bunara treba iznositi 20 litara u sekundi, što bi značajno doprinijelo rješavanju problematike Odžaka s vodom u ljetnim mjesecima.

- To je još jedan veliki, složen i izuzetno značajan projekat, koji zajedničkim snagama realiziraju Vlada Posavske županije, načelnica općine Nada Ćulap sa službama, te lokalno komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Odžak. Nadamo se da će taj bunar pomoći da se premosti nedostatak vode u gradskom vodovodu Odžaka u sušnom ljetnom periodu, te da će česte restrikcije vode u gradu Odžaku biti naša prošlost - izjavio je Anes Osmanović, zamjenik predsjednika Vlade Posavske županije.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 13:33