StoryEditor

Izgorjele dvije trećine tržnice u Gradačcu, šteta milijunska

Piše D  /  14.04.2019., 01:04h

Materijalna šteta sigurno će biti milijunska, jer je vatra zahvatila dvije trećine objekata.

"Dojavu smo dobili u 3.17 sati i proslijedili smo je kolegama u Brčkom i Gradačcu. Dvije trećine objekata je izgorjelo i šteta će sigurno biti velika. Velika je površina uništenih objekata. Vatra je u najvećoj mjeri ugašena i kolege dežuraju s dva vozila, jer se događa da se negdje upale veće grede", priča za "Faktor" vatrogasac iz Srebrenika Nihad Delić, koji je tijekom noći gasio vatru.Na tržnicu Arizona poslana je jedinica specijalne policije da bi spriječila ulazak na požarište, potvrdio je za spomenuti portal dežurni županijski tužitelj Dževad Ćejvanović.

"Na mjestu događaja su policija i vatrogasci jer još uvijek to mjesto nije sigurno. Postoji opasnost od isparenja. Šteta će sigurno biti milijunska. Očevid će obaviti pripadnici odjela kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije, zajedno s vještacima elektro i protupožarne struke, uz nadzor Tužiteljstva TŽ. Tek trebamo vidjeti kada ćemo početi s očevidom, moramo sačekati da sve bude sigurno", rekao je Ćejvanović.

On je istaknuo da je sreća da u požaru, prema informacijama MUP-a TŽ i policajaca iz Gradačca, nitko nije poginuo.

"Tek poslijepodne napravit ćemo procjenu hoćemo li početi s očevidom, još vatra pomalo tinja, prisutna su i isparenja. Nije sigurno ni za nas, a ni za vlasnike štandova. Razumljivo je da ljudi žele spasitit nešto od svoje imovine, ali pri tome rizikuju vlastiti život i zbog toga specijalna policija dežura na požarištu", rekao je tužiteljĆejvanović.

Podsjećamo, ista tržnica potpuno je izgorjela 2016. godine, kada je vatra progutala oko 500 štandova.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 12:53