StoryEditor

IZETBEGOVIĆEVO ČEDO: SDA je svoje birače preusmjerila Komšiću

Piše D  /  11.10.2018., 12:10h

Na dan održavanja Općih izbora u BiH SDA je nakon 15 sati preusmjerila glasove svoje birača Željku Komšiću, tvrdi izvor portala Dnevnik.ba.

Od 15 do 19 sati u nedjelju, 7. listopada, kada su trajali Opći izbori u BiH, izvršeno je preusmjeravanje glasova birača SDA za Željka Komšića, tvrdi izvor portala Dnevnik.ba.

Prema informacijama našeg sugovornika, SDA je zahvaljujući aplikaciji koju je izradila, a putem koje su se u izbornoj noći pratili rezultati izbora, utvrdila kako se do 15 sati završila bitka između njihovog kandidata, Šefika Džaferovića i SDP-ovog Denisa Bećirovića te su nakon 15 sati mirno mogli početi provoditi inžinjering.

Naš sugovornik tvrdi kako je biračima SDA  nakon 15 sati, odnosno, sve do 19 sati, SMS-ovima objašnjeno kako trebaju glasovati za Željka Komšića, kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, što su i učininili.

Osim toga, analizom rezultata na službenoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, jasno se vidi kako je Željko Komšić glasove dobio u bošnjačkim biračkim mjestima diljem Središnje Bosne: vehabijskom selu nadomak Busovače, utvrdama SDA u Novom Travniku i Travniku, točnije, Opari, Han Biloj, Mehuriću.

G. L. / Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:26