StoryEditor
hvalisanje manje lošim stanjem

KAKVA NJEMAČKA Uzurpator održao lekciju o "lažima" i ljepotama života u "ekonomski naprednijem dijelu BiH"

Piše desk  /  03.07.2022., 16:28h

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je uzurpirao stolicu koja je namijenjena legitimnom izabranom hrvatskom članu Predsjedništva uputio je poruku građanima u Republici Srpskoj.

“Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne bi trebali nasjedati na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjavanju sa Srbijom, i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima ali budućnost djece, i vaše i naše, a sva su naša i među njima nema razlike. 

Neka se prije svega sjete i pitaju ga što je na kraju bilo s antiustavnim zaključcima NSRS, što je uopće pristao izaći na izbore kada je odluku o njihovom financiranju nametnuo Visoki predstavnik kojeg ne priznaje, što pred strancima tvrdi da ne zagovara nikakvu secesiju, a kada se nađe među vama onda vam je obećava. Svoje floskule Dodik može još uvijek govoriti samo onima koji žive u ekonomskoj ovisnosti od njega, a desetine tisuća onih koji rade u ekonomski naprednijem dijelu BiH, odnosno u FBiH, sigurno neće da se povedu njegovom huškačkim planovima. Dodik je doživio potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas”, rekao je Komšić.

Dodik je danas prisustvovao obilježavanju stradanja Srba na Kozari gdje je rekao da je prošli vijek bio vijek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude srpskog ujedinjenja.

“Sada ovo treba da bude vijek našeg srpskog ujedinjenja – srpskog, državnog i nacionalnog. Hoće li ova generacija to uspjeti ili neće, to nije važno, ali je važno da oni koji dolaze to imaju u glavi, ne samo kao ideju, nego kao cilj”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da RS danas može biti sigurna, dodajući i da je Srbija danas stabilna i jaka, što je važno i za RS, koja se bori s vidljivim i nevidljivim neprijateljima svaki dan.

Dnevnik.ba

09. kolovoz 2022 03:44