StoryEditor

Izetbegović: "Zvizdić nije bio na sjednici Predsjedništva, naziru se njegove odluke"

Piše D  /  22.05.2021., 04:05h

Nakon sastanka upriličena je konferencija za medije na kojoj je govorio predsjednik SDA Bakir Izetbegović. On se, između ostalih tema, dotakao i najave mogućeg odlaska iz ove stranke njenog dugogodišnjeg člana Denisa Zvizdića.

"Denis nije došao, ni jučer na sastanak kolegija stranke, a nije došao ni na današnji sastanak. To je određeni pokazatelj nekih stvari, ali ne treba ništa prejudicirati. Osobno, želio bih da ostane s nama, on je jedan zaslužni član SDA. Međutim, ova stranka je ostala na nogama i nakon odlaska Zulfikarpašića, Silajdžića, Izetbegovića (Alije op. a.)", kazao je Izetbegović.

Kako kaže, SDA će ostati će najjača stranka u BiH i on uvijek poziva članove na dijalog da ukažu na sve probleme.

"Trenutno, ne vidim da tendenicije idu u tom smjeru. Pogledajte šta se dogodilo sa strankama koje su osnovali bivši članovi SDA. Sve vegetiraju i na putu su da se ugase. Jedino je Silajdžićeva stranka nešto uspjela postići", navodi predsjednik SDA.

Istakao je da SDA još uvijek nema pravi odgovor na "urbanu gerilu" u vidu bivše Četvorke, sada Trojke (NiP, SDP i NS).

"Imaju pomoć medija. Preuveličavaju se afere poput respiratora. To nisu realni problemi, to je prenapuhano. Napada se KCUS. Da vam kažem, kada je zaustavljanje panmdemije u pitanju tu smo najbolji u regiji. I cjepiva ćemo dobiti. Imat ćete ih milijun u roku od mjesec. Kad su se veliki namirili i mi smo došli na red. Učinit ćemo sve da ne dođe do četvrotog vala pandemije", kazao je Izetbegović.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:12