Article_Top_970x250

Izetbegović uoči sutrašnjeg sastanka: Stavovi po pitanju Izbornog zakona nisu približeni

prvi čovjek bošnjačkog bloka

Izetbegović uoči sutrašnjeg sastanka: Stavovi po pitanju Izbornog zakona nisu približeni

ožu 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na pitanje o izmjenama izbornog zakona BiH, Izetbegović je kazao da ne mislim da se nešto posebno može postići po pitanju Izbornog zakona.

U Sarajevu je danas održana sjednica Kolegija Stranke demokratske akcija koja je opterećena aferom "Asim". Nakon sjednice medijima se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Govoreći o političkoj budućnosti načelnika općine Novi Grad Semira Efendića, Izetbegović je poručio da ne mislim kako će doći do njegove smjene, ali da će snositi političke posljedice.

"Trebao je ovakve stvari prijaviti stranci. Nije trebao ići u javnost, jer to je na kraju krajeva i protuzakonito. Vidjet ćemo što će i tužiteljstvo kazati", pojasnio je Izetbegović, prenosi RadioSarajevo.

Na upit o "borbi klanova" unutar SDA, Izetbegović se nasmijao te priupitao Denisa Zvizdića o navodnim klanovima, te nastavio:

"Ovaj Gatački klan je upravo kajmak donio".

Odgovarajući na pitanja, Izetbegović je poručio da će uskoro biti održan i Glavni odbor stranke.

"Bit će proširen svim predsjednicima općinskih odbora, a razmotrit ćemo ozbiljnija pitanja od ovog, Bosna i Hercegovina ima ozbiljnijih pitanja od poneke greške nekog kadra SDA", naglasio je Izetbegović.

Na pitanje o izmjenama izbornog zakona BiH, Izetbegović je kazao da ne mislim da se nešto posebno može postići po pitanju Izbornog zakona.

"Imamo situaciju sa SNSD-om i tu nam gospodin Dragan Čović može pomoći. Moraju biti dvije strane zainteresirane da bi se mi nastavili sastajati, ali mislim da ćemo nastaviti. Gospodin Čović je rekao da ću se iznenaditi koliko su približeni stavovi po pitanju Mostara, ali po pitanju Izbornog zakona nisu približeni stavovi. Pitao sam partnere i Komšića i Radončića i oni smatraju da treba nastaviti tragati za rješenjima po pitanju Izbornog zakona. Uvijek treba imati komunikaciju, nije lako voditi stvari u ovoj zemlji", kazao je Izetbegović.

Na pitanje o Vladi Kantona Sarajevo, Izetbegović je odgovorio da ne zna da je neko doveo u pitanje imenovanje Vlada KS.

"Bilo je nekih promjena imena, ali će gospodin Aljoša Čampara glasati za novu Vladu KS ukoliko do toga dođe", zaključio je Izetbegović.

Dnevnik.ba