StoryEditor

Izetbegović tvrdi da su Plenković i Milanović i njega zvali u Zagreb

Piše D  /  16.09.2020., 12:09h

On je predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću i premijeru Andreju Plenkoviću poručio da je politika koju Milorad Dodik oličava zapravo politika destabilizacije, podjela, kočenja BiH, secesionizma, gušenja rada Vijeća ministara i Parlamenta BiH, vrijeđanja Hrvata i Bošnjaka, ignoriranje prava na legitimne predstavnike u strukturi vlasti RS-a.

"Dodik je član Predsjedništva BiH, a nije predsjedavajući. Šefik Džaferović je predsjedavajući i trenutno predstavlja BiH, a njegova politika je reformska. Bošnjaci i Hrvati žive izmiješani u BiH", dodao je.

Izetbegović je poručio da je predsjednik Zoran Milanović ranije pozvan u službenu posjetu BiH.

"Pozvati Dodika zaobilazeći Džaferovića je loša poruka. To je potvrda priča o nekoj novoj suradnji Hrvata i Srba, zaobilazeći Bošnjake, ne poštujući BiH i hijerarhiju. Vidjet ćemo zaključke i hoće li oni demantirati i relativizirati nešto od ovoga što sam rekao", dodao je.

Lider SDA je kazao novinarima da ga je jučer zvao predsjednik Hrvatske i najavio Dodikov dolazak u Zagreb.

"Ja sam mu ovo isto rekao za Dodika. On se ne slaže, smatra da treba razgovarati, kroz razgovor postići rješenja. Milanović me pozvao da dođem u Zagreb, kao i Plenković. Vidjet ćemo kakve će biti poruke danas, pa ću odlučiti da li da idem", otkrio je.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:08