Article_Top_970x250

Izetbegović: "Trebat će vremena, ali ćemo doći do onoga što je dobro"

lider sda

Izetbegović: "Trebat će vremena, ali ćemo doći do onoga što je dobro"

ožu 01, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je kako će "trebati vremena, ali da ćemo doći do onoga što je dobro - voljeti i poštovati svoju zemlju, njeno ime i cijeniti njenu nezavisnost".

“Sloboda, nezavisnost i vladanje vlastitom sudbinom su ciljevi kojima svaki normalan narod teži. Mi smo to postigli i mi to danas imamo, to će generacije koje dolaze cijeniti jer naši preci su stotinama godina po komandi raznih centara išli i ginuli, to se više neće ponoviti. Izborili smo se da vladamo vlastitom sudbinom, to je veliko. Zato se krv lila, životi gubili i to se ne smije zaboraviti”, rekao je Izetbegović.

Kazao je kako “trenutna situacija i oni što imaju problem s civilizacijskim vrijednostima i imenom zemlje, će proći”.

Govoreći o doprinosu Domu naroda Parlamenta BiH kazao je da “oni prate sve ono što radi Vijeće ministara BiH i Zastupnički dom te da su oni zadnji u lancu odlučivanja”.

“Čekamo da nam Predsjedništvo, Vijeće ministara i Zastupnički dom kažu što će raditi da bismo napravili plan rada. Mi smo žrtve jedne politike koja radi na jačanju entiteta i slabe državu, imaju poluge u tome, ali činimo sve da se to premaši i da BiH krene ispravnim putem”, poručio je Izetbegović, prenosi N1.

Dnevnik.ba