StoryEditor
sarajevo

Izetbegović sazvao hitnu sjednicu Doma naroda

Piše FENA  /  27.09.2022., 13:19h

Dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sazvao je hitnu sjednicu ovog Doma za 4. listopada na kojoj će biti razmatran Izvještaj o postizanju identičnog teksta dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta izmjena Zakona o trošarinama u BiH.

Zahtjev za sazivanje hitne sjednice je uputilo pet izaslanika: Asim Sarajlić, Munib Jusufović i Denis Bećirović iz Kluba Bošnjaka te Mladen Bosić iz Kluba Srba i Zlatko Miletić iz Kluba Hrvata.

Poslovnik o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH predviđa obvezu predsjedatelja Doma da sazove hitnu sjednicu u roku od tri dana od dostavljanja zahtjeva za njeno održavanje.

S obzirom na to da aktualni predsjedatelj Doma naroda Nikola Špirić nije sazvao sjednicu, tu je mogućnost iskoristio trenutni zamjenik predsjedatelja Doma Bakir Izetbegović.

Usvajanjem predloženih izmjena bi se ukinulo plaćanje trošarina na gorivo u periodu od šest mjeseci, što bi omogućilo smanjenje cijena ovog energenta, te bi se uvela nulta stopa PDV-a na osnovne životne namirnice, hranu i opremu za djecu, sjemenski i sadni materijal, te od 22 posto na luksuznu robu.

Prethodno je 15 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predalo potpise i zahtjev za održavanje hitne sjednice s istim točkama dnevnog reda, ali ta sjednica još uvijek nije sazvana.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 05:00