StoryEditor
slavna bakirova prošlost

Izetbegović: S 27 godina bio sam glavni inženjer na izgradnji hotela u Neumu. Pohvatao sam sve konce, morali su me imati

Piše FENA  /  18.09.2022., 07:31h

U Sarajevu je održano druženje predsjednika Stranke demokratske akcije i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića s mladim članovima i aktivistima SDA te predstavnicima organizacija i udruga koja okupljaju mlade u Bosni i Hercegovini.

Uz predizborna obećanja u kojima je između ostalog navodio da će BiH uskoro početi svoj najbrži ekonomski uspon, dakako s njim na čelu, jedno od pitanja se odnosilo i na period uhićenja Alije Izetbegovića. Predsjednik SDA je kazao da je u tom periodu bilo jako teško te da je bio prinuđen voditi računa o svojoj obitelji.

- Hvala Bogu da sam imao posao, jer da ga nisam imao, vjerojatno ga ne bih ni dobio. Bile su male plaće. Onda sam se ja potrudio da u toj firmi u kojoj sam radio budem nezamjenjiv. Potpuno sam svladao posao i već s 27 godina sam bio glavni inženjer na izgradnji hotela Zenit u Neumu. Potrudio sam se pohvatati sve konce i da me moraju imati, da ne mogu bez mene završiti zgradu. Za oca sam se uporno borio. Povezivao sam te konce emigracije, PEN-a, Amnesty Internationala. Na kraju je Munja Alibabić otišao mom ocu i kazao: „Čuješ, ti ćeš izaći iz ovog zatvora, ali će ti sin ući. Reci mu da to više ne radi“. Ja sam nastavio to raditi – ispričao je Izetbegović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:51