StoryEditor

Izetbegović prozvao Radončića zbog ostavke, brzo stigao odgovor

Piše D  /  14.06.2020., 02:06h

Radončić je na svom Facebook profilu napisao da je njegovu ostavku na mjesto ministra sigurnosti Izetbegović pokušao politički banalizirati u dvije rečenice tijekom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji.

"Iz njih netočno proizlazi da sam tu poziciju preuzeo s namjerom da je vrlo brzo i napustim", naveo je Radončić i dodao kako je i sam Izetbegović priznao da je bilo "malo nervoze".

Radončić je 2. lipnja naveo kako će podnijeti ostavku zbog političkih neslaganja u vezi nekih strateških pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere "Respiratori".

On je tada rekao da je tražio da se migrantska kriza riješi legalnim deportacijama, kao i da je ukazao na problem s Pakistanom i pakistanskim veleposlanstvom koji ne želi legitimaciju više od 9.500 ilegalnih migranata, koji predstavljaju ogroman sigurnosni rizik za BiH.

Od njega su se, dodao je, u razgovoru s pakistanskim veleposlanikom ogradili predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara BiH Bisera Turković.

"U svakoj normalnoj zemlji bi ministar sigurnosti tada podnio ostavku", rekao je Radončić, te dodao da je tada "nekim ljudima" najavio svoju ostavku.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:26