StoryEditor

Izetbegović: Ovaj posjet Turskoj mogao bi imati povijesni značaj

Piše D  /  29.01.2018., 02:01h

Rezultati sastanka bi mogli biti povijesni, izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nakon sastanka u Istanbulu s predsjednikom Turske Erdoganom i srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

"Dakle da se napravi autoput ili većinom autoput, kombiniran s brzom cestom, koji bi napravio krug Sarajevo-Zenica-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Beograd, pa onda na Požegu i Višegrad nazad do Sarajeva. Da se potpuno završi krug", kazao je Izetbegović.

On je rekao da je turski predsjednik Erdogan obećao da će se pronaći način da se takva stvar uradi.

"To je ogroman projekat, ali Turska država je velika i veliko je ono što su oni napravili. Mislim da su hiljade kilometar uradili u zadnjih desetak godina."

Bakir Izetbegović je kao drugu stvar istaknuo izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Ono što je inzistirao gospodin Vučić... On je rekao da nikada više Bosna i Hercegovina neće imati problema sa Srbijom. Dakle da je Srbija jamac mira i stabilnosti i poboljšanja odnosa između Bošnjaka i Srba na Balkanu. Te dvije stvari, ako se ostvare, za mene bi bile od jednog povijesnog značaja", rekao je Izetbegović za N1.

Podsjetimo, Izetbegović boravi u Turskoj zajedno s Aleksandrom Vučićem, no nije jasno što on radi tamo obzirom na to da trenutno ne obnaša funkciju predsjedatelja Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 14:01