StoryEditor
"relaksacija"

Izetbegović otkrio detalje sastanka: "Spominjan je genocid u Jasenovcu, iznijeli smo protuuvjete o domovima naroda"

Piše desk  /  25.11.2021., 11:48h
Johann Sattler, šef Izaslanstva Europske unije i posebni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, i Oliver Várhelyi, europski povjerenik za proširenje, organizirali su u srijedu sastanak u Sattlerovoj rezidenciji na kojem su sudjelovali politički dužnosnici iz BiH.

Iako se u srijedu navečer nisu željeli obratiti medijima, predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentirao je o kojim se temama razgovaralo na spomenutom sastanku, prenosi Avaz. 

"Ti sastanci su nekada više u funkciji toga da se ipak sjedne, evo Milorad Dodik sjeda sa mnom i Draganom Čovićem, da se u izvjesnoj mjeri relaksira sama atmosfera kako bi se omogućili neki pomaci. Tražio se izlaz iz krize, što raditi s Inzkovim zakonom koji eventualno može biti donesen i u Parlamentu uz eventualno neke dopune koje odgovaraju srpskoj strani", kazao je Izetbegović i dodao: 

"Recimo, spominjanje i Jasenovca i genocida u Jasenovcu, da ne ulazimo u detalje. Ponovo smo pred gospodinom Várhelyijem, koji nije upoznat u detalje sa situacijom, razgovarali o zahtjevima HDZ-a, našim protuuvjetima koji se odnose na vođenje doma naroda, dakle stare teme". 

Na pitanje novinara može li se sastanak okarakterizirati kao uspješan, Izetbegović je rekao: 

"Uspješan je bio utoliko što se sjedilo i razgovaralo, što se ne šuti i što se pokušavaju približiti stavovi. Mislim da  sva trojica želimo da se situacija razriješi, da se kriza prevaziđe i da se ide naprijed. Dakle, nije bilo uobičajene drskosti jednog od trojice", naveo je Izetbegović.

Dnevnik.ba

30. studeni 2021 14:51