Article_Top_970x250

Izetbegović odbio sastanak s Čovićem i Dodikom: "Možemo ovako cijeli mandat..."

intervju za "hayat"

Izetbegović odbio sastanak s Čovićem i Dodikom: "Možemo ovako cijeli mandat..."

stu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Rekao je kako je bio pozvan na sastanak čelnika SNSD-a i HDZ-a BiH, Dragana Čovića i Milorada Dodik, u Mostaru ali je odbio.

''Za nekoliko godina će se konstatirati da su kreteni oni koji sada blokiraju sve ovo'', rekao je o formiranju vlasti Bakir Izetbegović, čelnik SDA, gostujući na televiziji Hayat.

Rekao je kako je i on bio pozvan na sastanak čelnika SNSD-a i HDZ-a BiH, Dragana Čovića i Milorada Dodik, u Mostaru ali da je odbio.

''Zvali su i nas, da se poslije ovoga sastanu sve tri stranke, ali sam odbio, za sada. Po meni, riješili smo pitanje ANP -a, sada je to na članovima predsjedništva da pokušaju naći rješenje, i dok se to ne dogodi ne mislim se sastajati s HDZ – om i SNSD –om'', rekao je.

Između ostalog, rekao je kako je optimist kada je riječ o formiranju vlasti. ''Nadam se da ćemo stvar riješiti naredni mjesec, ako ne, može trajati cijeli mandat, ali ovo stanje nikome ne odgovara. Događale su se i krize u drugim zemljama. Važno je da ekonomija ne trpi, i bitno je sačuvati mir i stabilnost, a krize ponekad se moraju desiti da bi odmjerili parametre granica'', rekao je Izetbegović. 

Dnevnik.ba