StoryEditor

Izetbegović: Ništa u BiH nije srpsko, osim naziva Republika Srpska

Piše D  /  25.11.2019., 10:11h

Lider SDA rekao je to komentirajući jučerašnju izjavu srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika koji je rekao ‘‘da Bošnjaci moraju znati da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša‘‘.

‘‘Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Doik nastavi s ovakvim izjavama. Čestitam ovaj veliki dan, rođendan Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ide u pravom smjeru, ovog tjedna smo napravili jedan bitan korak, ova zemlja je svakim danom sve jača. Postoji tisuću godina i postojat će još tisuću - uvjeren sam‘‘, rekao je Izetbegović danas.

Potom je komentirao dogovor o Programu reformi BiH.

‘‘Ne bih htio nikoga sabijati u kut, mi smo pozvani u prosincu prošle godine da podnesemo prvi ANP i na bazi njega je urađen ovaj materijal. TIm dokumentom je deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme obrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti. To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem se gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar‘‘, rekao je Izetbegović za N1.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:23