StoryEditor
lider SDA

Izetbegović: Nadam se da sastanak u Bruxellesu predstavlja kraj nerazumnih blokada

Piše fena  /  13.06.2022., 10:37h

Politički sporazum kojeg su sinoć u Briselu prihvatili članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i većina predsjednika parlamentarnih stranaka važan je iskorak na europskom putu Bosne i Hercegovine - smatra predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Principi i obveze iz Sporazuma, kako je istaknuo, predstavljaju mapu puta koja ne otvara samo vrata kandidatskog statusa za članstvo Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, već osigurava bolju funkcionalnost bh. institucija i usvajanje važnih zakona iz oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije.

- Nadam se da jučerašnji sastanak u Bruxellesu predstavlja kraj nerazumnih blokada koje su u proteklom periodu svima nanosile štetu i da će se svi koji su prihvatili Sporazum, ali i oni koji to nisu uradili, pridržavati njegovih principa - naglasio je Izetbegović.

Zahvalio je predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i visokom predstavniku Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepu Borrellu na angažmanu i podršci u usaglašavanju i prihvaćanju Sporazuma.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 06:19