StoryEditor
tribina u goraždu

Izetbegović: Mogu me voditi u Neum i Bruxelles, nećemo ni milimetra natrag. Tko se prije 30 godina prebrojavao taj je ostao živ

Piše desk  /  29.07.2022., 22:06h

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je večeras na tribini ove stranke u Gradačcu da je na djelu pokušaj ušutkivanja Bošnjaka, a sve u kontekstu njegove nedavne izjave o "prebrojavanju"

"I Bošnjaci unutar sebe imaju probleme, imaju podjele i borbu za vlast. Prije nekoliko dana smo uspjeli, usprkos našim političkim razlikama, skupiti se ispred OHR-a i spriječiti nametanje izmjena Ustava FBiH i Izbornog zakona", nastavio je..

Poručio je da je SDA politički monolit koji ima znanje, iskustvo i emociju, te da je prekaljena u izazovima s kojima se država Bosna i Hercegovina suočavala.

"Mogu me voditi u Neum, mogu me voditi u Bruxelles, mogu me voditi gdje god hoće. Mi ćemo uvijek razgovarati s međunarodnom zajednicom, ali nikada nećemo napraviti korak ni milimetar unatrag. Mi moramo pobijediti, ne zato da bi bili vlast već da nas ovi drugi ne bi vratili nazad", izjavio je.

Ne smiju se, dodao je, dozvoliti nametanja "nepravičnih rješenja". U tom kontekstu je spomenuo najavljeno nametanje izmjena Ustava FBiH i Izbornog zakona od strane Visokog predstavnika.

Izetbegović je naglasio značaj očuvanja kulture, vjere, identiteta i digniteta Bošnjaka.

"Svjedočimo pokušajima ušutkivanja Bošnjaka. Ne dajte se, ljudi. Branimo naš sustav vrijednosti. Nemojte dopustiti nametanje cenzure. Govorit ćemo što mislimo, nećemo povijati kičmu ni pred kim, branit ćemo svoju vjeru i sjećati se naše herojske borbe, ali i žrtava. Bošnjaci nikoga nisu napali, a nisu se ni svetili. Onda nam u Višegradu četnici zaprijete da će Drina ponovo biti krvava, prijete podjelom Bosne, a onda su svi zgroženi kada ja kažem da smo se prebrojali. Kada su nas prije 30 godina napali, oni koji su se prebrojali su ostali živi. Bošnjaci imaju pravo biti oprezni, ali i pravo da se brane. Ne smiju nam nametnuti šutnju. Nikada mi nikoga nećemo napasti, ali ćemo se itekako organizirati u okviru Ustava i zakona", poručio je pokušavajući oprati nedavnu skandaloznu izjavu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:07