StoryEditor
detalji s pregovora

Izetbegović: Imponira kako se Čović bori protiv brisanja nacionalnih prefiksa

Piše DESK  /  05.12.2021., 18:37h
U intervjuu za MTV Igman predsjednik SDA Bakir Izetbegović dao zanimljivu izjavu o tomu kako se predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović bori protiv zahtjeva za brisanjem nacionalnih odrednica.

Govoreći o izmjena Izbornog zakona, Izetbegović je rekao kako se mora mijenjati i način izbora članova Predsjedništva BiH ali i Doma naroda FBiH.

"Što se tiče Doma naroda, morat će se ići kronološki. Teži dio posla je spuštanje zastupanja naroda na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. Sa svima smo postigli sporazum po pitanju integriteta izbornog procesa. Oko tog smo se svi složili. Mi (bošnjačka strana), međunarodna zajednica, Venecijanska komisija stojimo na stavu da se mora brisati nacionalni prefiks, srpski, hrvatski, bošnjački... ne samo u Predsjedništvu nego u samim izbornim jedinicama. Nevjerojatan je otpor Čovića. Ja gledam kako čovjek tri dana na sve to uspijeva da se brani, da ne da, da predlaže nove prijedloge... Na neki način to čak i imponira. Čovjek se bori protiv EU, nema šanse da uspije ali pokušava. Nema kakva rješenja ne nudi ne bi li ipak ostalo da se to mora nazvati hrvatski član Predsjedništva ili hrvatska izborna jedinica", rekao je Izetbegović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:15