Article_Top_970x250

Izetbegović i Lagumdžija se sastali u Sarajevu

stari poznanici

Izetbegović i Lagumdžija se sastali u Sarajevu

stu 21, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(Lagumdžija kod Izetbegovića, foto: Predsjedništvo BiH)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas sudionike konferencije "EU budućnost za Balkan“.

Sugovornici su ocijenili da je konferencija u organizaciji Međunarodnog centra „Nizami Genjavi“ i Fondacije Društva zajedničkih vrijednosti, koja je održana u Sarajevu, bila veoma uspješna. 

Razmijenjena su mišljenja o temama same konferencije, s posebnim naglaskom na situaciju u okruženju i njegovoj europskoj budućnosti. 

Ocijenjeno je da je puna integracija zemalja zapadnog Balkana u Europsku uniju od strateškog geopolitičkog značaja i za okruženje i za Europu jer predstavlja najbolji put da se osiguraju trajna sigurnost, stabilnost i prosperitet na ovim prostorima. 

U izaslanstvu sudionika konferencije, koju je predvodio Zlatko Lagumdžija, bili su Branko Crvenkovski, bivši predsjednik i premijer Makedonije, Jan Fisher, bivši premijer Češke Republike, i Mats Karlsson, direktor Švedskog instituta za međunarodne odnose i bivši potpredsjednik Svjetske banke, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Izaslanstvo kod Izetbegovića. Foto: Predsjedništvo BiH)

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250