Article_Top_970x250

Izetbegović: Dobar potez DF-a, više vjerujem Mektiću nego Tužiteljstvu BiH

lider sda

Izetbegović: Dobar potez DF-a, više vjerujem Mektiću nego Tužiteljstvu BiH

tra 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

SDA i DF, smatra Izetbegović, neće dopustiti da se dogodi situacija od prije tri godine, kada je DF izašao iz vlasti.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je u hotelu "Hills" u Sarajevu razgovarao s mladima u okviru projekta "Kafa sa...", koji organizira Institut za razvoj mladih "Kult".

Tom prilikom komentirao je potpisivanje sporazuma s Demokratskom frontom te istaknuo da je to dobar potez.

- Sada imamo još jednog partnera koji predstavlja četvrtu grupu građana i birača, koji se ne svrstavaju ni kao Bošnjaci, ni Hrvati, ni Srbi, već kao jedna bosanska stranka, jedan četvrti stup i po meni je to jako dobrodošlo – rekao je Izetbegović, prenosi Dnevni avaz.

SDA i DF, smatra Izetbegović, neće dopustiti da se dogodi situacija od prije tri godine, kada je DF izašao iz vlasti.

- Ja sam sve vrijeme radio upravo na tome da dobijemo i četvrtog partnera, da to nije samo bošnjačko-srpsko-hrvatska koalicija. Četvrtina građana u ovoj zemlji glasa za građanske i bosanske stranke te one moraju imati svoje mjesto i odgovornost kada je u pitanju budućnost građana ove zemlje – dodao je Izetbegović.

On je kazao da DF nema posebne zahtjeve kada je raspodjela resora u pitanju.

- Mislim da su napravili jedan odgovoran, jedan hrabar potez, za razliku od ostalih iz Bh. bloka koji su ziheraški pobjegli od odgovornosti. DF je ušao i DF će se boriti za ono što su njegovi principi, ideologija, politika i što je interes ove zemlje – kazao je Izetbegović.

Govoreći o predstojećem Kongresu SDA, kazao je da Statut predviđa obvezu isticanja više kandidata za predsjednika stranke.

- Prošli put, kada kandidati nisu imali podršku s terena, ja sam isforsirao tu stvar, da se ne desi da izađem sam. Vidjet ćemo ovaj put, ja se nadam da će biti podrške za druge kandidate s terena – izjavio je Izetbegović.

Prokomentirao je i pokretanje istrage protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

- Ništa čudno od ovog Tužiteljstva BiH – kazao je, dodavši da više vjeruje Mektiću nego Tužiteljstvu BiH.

Dnevnik.ba