Article_Top_970x250

Izetbegović dao podršku zajedničkoj 'probosanskoj listi' za izbore u Mostaru

Predsjednik SDA

Izetbegović dao podršku zajedničkoj 'probosanskoj listi' za izbore u Mostaru

pro 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SDA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA Denis Zvizdić i glavni tajnik SDA Halid Genjac razgovarali su danas s predsjednikom SDA HNŽ-a Edinom Mušićem, predsjednikom Gradskog odbora SDA Mostar Salemom Marićem i kandidatom za gradonačelnika Mostara dr. Zlatkom Guzinom.

Razgovarano je o predizbornoj situaciji u Mostaru, s naglaskom na predizborne aktivnosti Koalicije za Mostar 2020 i Stranke demokratske akcije koja djeluje u okviru ove probosanske koalicije.

Istaknut je izuzetni značaj nadolazećih izbora u Mostaru, prvenstveno za građane Mostara, koji će  prvi put nakon 2008. godine imati priliku da ostvare svoje temljno demokratsko pravo. Istovremeno, naglašen je značaj izbora u Mostaru i za sveukupne državne odnose u Bosni i Hercegovini. 

Predsjednik Izetbegović iskazao je punu podršku županijskoj i gradskoj organizaciji SDA, kao i zajedničkoj probosanskoj listi koju predvodi dr. Guzin, iskazavši puno uvjerenje da uz puni stupanj jedinstva probosanski faktor može ostvariti zacrtane političke ciljeve, a to je izbor gradonačelnika  i što veći utjecaj unutar Gradskog vijeća, priopćeno je iz SDABiH.

Dnevnik.ba