StoryEditor

Izetbegović, Čović i Špirić: Intenzivirati rad na izmjeni izbornog zakonodavstva

Piše D  /  28.03.2019., 04:03h

Veleposlanik Berton posebice se interesirao za proces formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini. Kao prioritete u angažmanu Misije OSCE-a u BiH istaknuo je asistiranje u otklanjanju problema u procesu obrazovanja, razvoju demokracije i borbi protiv korupcije, prenosi Fena.

Članovi Kolegija iznijeli su nepodijeljen stav o potrebi traženja rješenja kako bi se što prije uspostavilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i radna tijela Parlamentarne skupštine BiH, čime bi se stekli uvjeti da se pokrenu reformski procesi i rješavaju brojna otvorena pitanja.

Izetbegović, Čović i Špirić su istaknuli da je bitno intenzivirati rad na izmjeni izbornog zakonodavstva u BiH kako bi usklađivanje sa odlukama Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava bilo okončano prije izborne 2020. godine.

U tom, ali i u drugim procesima, rečeno je danas, neophodno je intenzivirati politički dijalog.

Članovi rukovodstva Doma naroda zahvalili su Misiji OSCE-a na podršci i pomoći u razvoju demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini i izrazili nadu da će ona takvu ulogu zadržati i u budućnosti, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:19