StoryEditor

Izetbegović: Borite se, hoću da vas vidim pa će biti i pozicija

Piše D  /  10.09.2018., 03:09h

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović danas je stranačkim kandidatima iz Kantona Sarajevo koji će se na ovogodišnjim Općim izborima boriti za državnu, federalnu i kantonalnu razinu vlasti, poručio da budu agresivniji i da „šutnje ne smije biti“.

- Oni koji su rječiti, borbeni i koji ne daju na ono na šta se ne smije dati ostvarit će karijeru na drugim pozicijama, a ne samo u parlamentu i zakonodavnoj vlasti. Borite se i hoću da vas vidim. Zaslužujemo pobjedu na svaki način i ne vidim tome alternativu – rekao je Izetbegović.

Poželio je sreću svim kandidatima te izrazio uvjerenje da će pobjedu odnijeti kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

- Naša misija je očuvanje cjelovite i demokratske BiH. U narednih osam godina vizija nam je da naša zemlja postane članica Europske unije i NATO saveza, da ima modernu ekonomiju od koje ljudi mogu normalno da žive, da ima efikasnu administraciju i da svaki čovjek konačno bude ravnopravan i da ne bude obespravljenih. Mi ćemo u tome i uspjeti – kazao je Džaferović.

Zbog buduće pozicije ističe da ga, pored časti, obuzima osjećaj i velike odgovornosti, koju je, kako kaže, lakše nositi kada vidi da unutar SDA širom BiH postoje pametni i sposobni ljudi.

Njima je potpredsjednik stranke, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao kako je siguran da će snagom argumenta uvjeriti i objasniti biračima kako trebaju "dati glas najdržavotvornijoj stranci u BiH".

- To je jedini garant da će se stvari nastaviti kretati u pozitivnom smjeru. U narednom mandatu daytonsku fazu zamijenit ćemo briselskom – fazom razvoja ekonomije. Pripremili smo projekte i novac za dinamiziranu cestogradnju u naredne četiri godine. U ovom trenutku na raspolaganju imamo osiguranih milijardu i 100 milijuna eura čija je isključiva namjena cestogradnja u BiH – rekao je Zvizdić.

Ponos što na Općim izborima predvodi listu za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, izborna jedinica 11, izrazio je Asim Sarajlić navodeći da se na njoj nalaze dokazani borci i heroine obrane.

- Vjerujte svojim očima i iskustvima. Nama trebaju provjerena rješenja za vrijeme koje dolazi. SDA ima timove i oni donose rezultat. Samo se tako možemo oduprijeti izazovima – naglasio je Sarajlić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:11