StoryEditor

Izetbegović: Bilo je političkih blefiranja, nitko neće destabilizirati BiH

Piše D  /  03.09.2019., 02:09h

Uoči današnje sjednice Predsjedništva SDA medijima se obratio predsjednik te stranke Bakir Izetbegović, kazavši da on nikada neće promijeniti stav u vezi s NATO putem i da je vladavina prava nešto što se mora poštovati.

Ponovio je da je i Matthew Palmer, posebni predstavnik SAD-a za zapadni Balkan, potvrdio da slanje i usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa u NATO ne znači članstvo u tom vojnom savezu.

- Nadam se da će to doći do ušiju nekih političara, a ja sam to više puta ponavljao, kao što sada govori i gospodin Palmer, a to je da slanje ANP-a nije članstvo u NATO savezu. Dok svi ne budemo spremni za članstvo u BiH, ova država neće ući u NATO. Mi moramo poštovati Ustav i zakon i tu nikakvih promjena neće biti - kazao je Izetbegović.

Neće biti nikakvih promjena što se tiče SDA i jedini uvjet ove stranke za formiranje vlasti biti će usvajanje i slanje ANP-a.

- Ni prije ni poslije Kongresa SDA o tom pitanju ništa se neće promijeniti. Dakle, mora biti vladavina zakona. Ranije usvojene odluke i strategije se moraju sprovesti. Što će biti poslije 5. rujna? Pa bit će 6. i 7. Nastavit ćemo pregovore. Mislim da je bilo nekih političkih blefiranja. Nema nikoga u BiH tko će pokušati ozbiljno destabilizirati situaciju. Nema natrag- poručio je Izetbegović.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:24