StoryEditor
pobjednik dražbe

Izdvojio je čak 19 milijuna dolara samo za ručak s milijarderom

Piše hina  /  19.06.2022., 08:25h

Ponuditelj koji želi ostati neimenovan izdvojio je rekordnih 19 milijuna dolara za ručak s Warrenom Buffetom, a to je 21. te posljednji put da je milijarder biznismen stavio na dražbu privatni ručak u korist humanitarne organizacije iz San Francisca.

Pobjednička ponuda na eBay aukciji, koja je završena u petak, daleko je nadmašila rekordnih 4,57 milijuna dolara koliko je 2019. godine platio poduzetnik i osnivač kriptovalute Tron, Justin Sun.

Prihodi idu u korist Glidea, neprofitne organizacije iz okruga Tenderloin u San Franciscu koja pomaže siromašnima, beskućnicima i ovisnicima osiguravajući im hranu, sklonište, testiranje na HIV i hepatitis C te programe osposobljavanja za rad i dječje programe.

Ovogodišnji pobjednik odlučio je ostati anoniman. Glasnogovornica eBaya rekla je da je ručak najskuplja stvar prodana na web stranici kompanije u humanitarne svrhe.

Buffet (91), predsjednik i izvršni direktor kompanije Berkshire Hathaway Inc, prikupio je oko 53,2 milijuna dolara za Glide provodeći 21 aukciju, od kojih je prva bila 2000. godine.

"Iskustva su bila samo dobra", priopćio je Buffet o ručkovima. "Upoznao sam puno zanimljivih ljudi iz cijelog svijeta. I svima njima zajedničko je to što znaju da će novac ići u vrlo dobre svrhe."

Dražbe se nisu održale 2020. i 2021. godine zbog pandemije covida-19.

Buffet je počeo podržavati Glide pošto ga je njegova prva supruga Susan upoznala s tom humanitarnom organizacijom za koju je volontirala.

Susan Buffet umrla je 2004. godine.

Buffet je obećao donirati gotovo cijelo svoje bogatstvo koje iznosi 93,4 milijarde dolara i to ga prema časopisu Forbes čini 17. najbogatijim čovjekom na svijetu.

Ovogodišnji pobjednik dražbe i sedam gostiju uživat će na ručku u steakhouseu Smith & Wollensky na Manhattanu.

Buffet će s gostima razgovarati o gotovo svemu, no ne i o tome gdje će sljedeće ulagati.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 01:07