StoryEditor
PJEVA O ‘OLOŠU I ŠLJAMU‘

‘Izdajnici i heroji‘: Nakon odlaska iz DP-a Škoro se vraća na glazbenu scenu pjesmom intrigantnih stihova

Piše Desk  /  30.10.2021., 13:01h
Iz njegova tima poručuju kako pjesma govori o ološu i šljamu s dna društvene kace kojeg na okupu drže samo novci i zajednički interesi.

Točno u podne Miroslav Škoro premijerno je na YouTubeu objavio pjesmu i videospot 'Izdajnici i heroji', koja je nastala u srpnju ove godine, prenosi Jutarnji.hr.

Glazbenik i saborski zastupnik poručio je na Facebooku kako nije bilo lako pretočiti osjećaje u stihove.

Iz njegova tima poručuju kako pjesma govori o "ološu i šljamu s dna društvene kace" kojeg na okupu drže samo novci i zajednički interesi. Bivši čelnik Domovinskog pokreta koji se uz teške riječi i optužbe rastao sa svojim donedavnim stranačkim kolegama pjeva o ljudima bez dostojanstva, kičme i osobne slobode koji gaze svoj ponos kako bi ostali u milosti onih o kojima ovise.

- Pošten čovjek biti, ponos je i dika, a nema ništa gore, k'o kad majka rodi izdajnika. Taj prevarit hoće i tuđeg i svoga, lagat', otet' drugom, jer on nema ni vjere ni Boga, stihovi su kojima Škoro opisuje ljude bez dostojanstva i kičme.

U 'Izdajnicima i herojima' opjevao je i obične, tihe i slobodne ljude koje nitko ne može kupiti ni ucijeniti.

Stihove Miroslava Škore uglazbio je njegov sin Matija Škoro, a video spot snimljen je u Muzeju Dvor Trakošćan.

Podsjetimo, iznenadni odlazak Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta u srpnju ove godine izazvao je burne reakcije u javnosti.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 03:12