StoryEditor

Izbornik nije zabrinut: Raketa imao problema, no bit će OK

Piše D  /  02.06.2018., 02:06h

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u subotu ujutro iz pulske zračne luke u Liverpool gdje će na legendarnom Anfieldu u nedjelju (16 sati) igrati pripremnu utakmicu protiv peterostrukog svjetskog prvaka Brazila, prenosi 24.sata.

- Tražio sam jakog protivnika i dobili smo ga. Bolji test od ovoga ne može biti i vjerujem da će nam on dobro doći prije susreta sa Argentinom na SP-u. Mali je rizik što nam je to prva pripremna utakmica i to protiv jednog od favorita Prvenstva, ali mi nemamo što kalkulirati. Mi moramo igrati protiv najjačih da vidimo gdje smo, a i zato  jer smo i mi jaki - izjavio je za Hinu izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska će na Anfieldu trenirati u subotu u 18.30 sati po našem vremenu. Vatreni se odmah nakon utakmice protiv Brazila vraćaju u Hrvatsku, te će do srijede trenirati na Rujevici. Hrvatski izbornik zadovoljan je odrađenim poslom na rovinjskim pripremama.

 - Ono što me najviše veseli je činjenica da smo bili kompletni i da su svi zdravi. Mali problem je bio s Rakitićem, no mislim da će to biti u redu i da će biti spreman već za utakmicu s Brazilom. Vidjet ćemo prije utakmice kako se osjeća i odlučiti - rekao je Dalić.

On smatra da navijači s pravom očekuju uspjeh ove reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

- Sve reprezentacije imaju šanse, pa tako i mi. Vjerujem da ćemo biti pravi, da ćemo proći skupinu, što je naš prvi cilj. Ova generacija može napraviti jako puno, jer imamo kvalitetu, znanje i želju. Za neke igrače ovo je zadnje svjetsko prvenstvo, pa je prisutan i veliki motiv. Za veliki uspjeh treba se puno toga poklopiti. Imam veliko povjerenje u ovu momčad, a i ja sam veliki optimist - rekao je izbornik, koji će konačan popis igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo objaviti u ponedjeljak.

26. travanj 2024 18:50