StoryEditor

Izbori u SDP-u: Za predsjednika pokušao glasati i član stranke SDA

Piše D  /  26.05.2019., 04:05h

Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva SDP-a Mira Grgić priopćila je presjek stanja o tijeku izbora za predsjednika stranke, kazavši da nema velikih incidenata, ali da ima miješanja nekih drugih stranaka u izborni proces.

Kazala je da ima prigovora i žalbi, ali da je to očekivano i normalno. Naglasila je da kod biračkih mjesta ima određenih lobiranja.

"Izborni proces teče fer i korektno. Ima prigovora i žalbi na lobiranje blizu biračkih mjesta. Ipak, mnogi će se postidjeti kada obznanimo šta je tko pokušavao uraditi", kazala je Grgić, piše sarajevski Klix.

Istaknula je jednu zanimljivu činjenicu da je u jednoj sredini član druge stranke pokušao se učlaniti u SDP kako bi mogao glasati.

"Članovi drugih stranaka se miješaju u izborni proces. Neki mediji također stvaraju sliku o neregularnosti, a u jednoj sredini se član SDA pokušao učlaniti u SDP kako bi imao pravo glasa", izjavila je Grgić.

Članovi SDP-a koji plaćaju članarinu, njih 45.271 danas biraju između Nermina Nikšića, Svetozara Pudarića i Edina Delića na 177 biračkih mjesta širom BiH.

SDP drugi put provodi ovaj sustav izbora "jedan čovjek jedan glas".

Svi kandidati su imali pravo da imenuju svoje promatrače. Edin Delić je imenovao 119 promatrača, Nermin Nikšić 40, a Svetozar Pudarić 24 promatrača.

Do sada nije poznato kakva je izlaznost, ali je na prošlim unutarstranačkim izborima izlaznost bila 75 posto.

Grgić nije imala komentar na već objavljene pritužbe kandidata Edina Delića koji je kazao da je u Bratuncu došlo i do fizičkog napada na promatrača.

"U ovom trenutku skupljamo sve informacije o tom slučaju, a kasnije SIP ima sjednicu gdje ćemo sve razmotriti. Mi želimo da sa kandidatom koji pobijedi gradimo još uspješniji SDP.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:18