Article_Top_970x250

Izbori u Gradu Mostaru - Omogućeno glasanje putem DKP-a BiH

SIP BiH

Izbori u Gradu Mostaru - Omogućeno glasanje putem DKP-a BiH

stu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na sjednici održanoj danas usvojila Odluku o utvrđivanju liste zemalja u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će biti održani 20. prosinca 2020. godine, mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Navedenom Odlukom su obuhvaćene države: Australija, Kanada, Kraljevina Danska, Kraljevina Španjolska, Malezija, Mađarska, Republika  Češka, Republika  Finska, Republika  Francuska, Republika Grčka, Republika Italija, Republika Poljska, Republika Slovenija, Ruska Federacija i SAD, prenosi Fena.                             

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara sada je omogućeno da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inozemstvu, koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20. prosinac 2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: "Glasački paket- ne otvaraj", priopćeno je iz SIP-a BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će Ministarstvu vanjskih poslova BiH dostaviti instruktivno pismo o postupanju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inozemstvu u vezi sa prijemom i slanjem ovih paketa, navodi se u priopćenju.

Dnevnik.ba