Article_Top_970x250

IZBOR ČLANOVA KOLEGIJA Krišto predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH, 'zapelo' na izboru bošnjačkog člana

NIKIŠIĆ ILI ZVIDZIĆ?

IZBOR ČLANOVA KOLEGIJA Krišto predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH, 'zapelo' na izboru bošnjačkog člana

pro 06, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(foto: Dnevnik.ba)

Borjana Krišto (HDZ BiH) izabrana je danas za predsjedateljicu Zastupničkog doma PS BiH i članicu Kolegija tog Doma. Za bošnjačkog člana Kolegija i zamjenika Borjane Krišto predloženi su Denis Zvidzić i Nermin Nikišić, međutim, ni jedan od njih nije dobio entitetsku većinu u ovom Domu. SNSD je za srpskog člana Kolegija Zastupničkog doma PS BiH predložio Nebojšu Radmanovića. U tijeku je pauza.

Borjana Krišto (HDZ BiH) izabrana je danas za predsjedateljicu Zastupničkog doma PS BiH i članicu Kolegija tog Doma. Njen prvi zamjenik trebao bi biti  Denis Zvidzić (SDA), aktualni predsjedatelj Vijeća ministara BiH. 

U Zastupničkom domu PS BiH trajala je  rasprava zastupnika o tome je li povrijeđen Poslovnik Doma i trebali se glasati za  bošnjačkog člana Kolegija u drugom krugu zbog toga što  kandidati za bošnjačke zamjenike, Nermin Nikišić i Denis Zvidzić, nisu dobili entitetsku većinu prilikom glasanja zastupnika u ovom Domu. 

Zastupnički dom PS BiH izabrao je Krišto za predsjedateljicu tog Doma. Krišto je dobila podršku  26 zastupnika,  protiv je bilo osam, a suzdržanih sedam poslanika.

Za Zvizdića kao prvog zamjenika predsjedavatelja glasali  su 23 zastupnika, 17 je bilo protiv ,a suzdržanih dvoje. Iz FBiH za Zvizdića je bilo 13 zastupnika, a 15 ih je bilo protiv.

Uz Zvidzića, kandidat za člana Kolegija ovog Doma bio je i SDP-ov Nermin Nikišić koji je dobio podršku 17  zastupnika, protiv je bilo njih 16, a suzdržanih devet.Iz FBiH za Nikšića je u prvom krugu glasalo 15 zastupnika, a devet protiv.

Sukladno tomu, odlučeno je za da se ide u drugi krug glasanja jer je 'zapelo' na izboru bošnjačkog člana Kolegija. 

Snježana Novaković-Bursać, u ime Kluba SNSD-a, za člana Kolegija odnosno drugog zamjenika predložila je Nebojšu Radmanovića.

G. Lujanović / Dnevnik.ba 
 

Article_Bottom_970x250