StoryEditor

Izbo trudnu bivšu djevojku 88 puta: Komšić će u zatvoru ostati 25 godina

Piše D  /  10.01.2020., 09:01h

Pravomoćna presuda za ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan s Vrhovnog suda RH još nije otpremljena strankama jer tek mora proći sve interne procedure, ali Jutarnji list doznaje da je odluka donesena istog dana kada se održala i sjednica trećestupanjskog vijeća, 9. prosinca.

Vijeće je, doznaje dalje Jutarnji, smatralo da je kazna od 25 godina zatvora dovoljna za 22-godišnjeg Komšića koji je 17. veljače 2017. godine svojoj bivšoj djevojci zadao 88 ubodno-reznih rana nožem.

Ubio ju je na licu mjesta, na parkiralištu u Ulici svetog Josipa Radnika 16, na zagrebačkoj Volovčici. 

David Komšić Kristinu je brutalno ubio nakon što su se vratili iz izlaska i nakon što mu je rekla da je zatrudnjela s drugim muškarcem te da zbog toga prekida s njim. Komšić ju je ubio, odbacio nož, presvukao se, a onda s ocem došao na policiju. 

Pet rana bilo je smrtonosno, četiri ubodne rane u vrat te jedna u prsa, koja je Kristini ozlijedila srce i pluća. Osim toga, Kristina je imala i obrambene ozljede, iz kojih je vještakinja zaključila da smrt nije nastupila trenutno i da je žrtva patila. I tragovi njezinih tenisica na staklu automobila govore da se pokušavala poduprijeti nogama i oduprijeti napadu.

- Nikada nisam namjeravao Kristini oduzeti život. Ja se cijelog događaja i ne sjećam, a nakon tog tragičnog događaja poduzeo sam sve kako bi joj se pokušalo pomoći. Sada će, evo, biti tri godine i sa svakim mi se danom sve teže nositi s tim što sam Kristini oduzeo život. Djevojci koju sam volio i koja mi je bila sve u životu. Svjestan sam da sam uništio i živote dviju obitelji, njezine i svoje, kajem se i kajat ću se dok sam živ, izjavio je Komšić u obraćanju sudskom vijeću putem videolinka iz kaznionice u Lepoglavi.

Prije toga, u ožujku prošle godine je na drugostupanjskoj sjednici kroz suze rekao kako mu je žao što je Kristini i njenom djetetu oduzeo pravo na život. 

- S njom sam proveo pet najljepših godina svog života. Ne prođe ni dan da je se ne sjetim. Sjetim je se svakog jutra, svakog dana i svake večeri prije nego idem spavati. Kad god čujem pjesmu koju smo voljeli ili se sjetim filma koji smo gledali zajedno, dao bih svoj život da vratim njen, rekao je Komšić kojemu je Vrhovni sud nakon toga kaznu s 30 smanjo na 25 godina zatvora, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 08:26